Cześć,
Właśnie zabraliśmy nasz model NX200t AWD z 2015 roku do Tahoe na przerwę i gdy tylko napotkaliśmy trochę śniegu i najmniejszy lód, pojawił się komunikat:
"System AWD przegrzał się - przełączanie na 2WD"
Jechałem dalej w trybie 2WD aż do chaty.
Zaparkowałem samochód w garażu na noc.
Rano wyjechałem z garażu na główną drogę, temperatura wynosiła około -15 °C. Po 10 sekundach pojawił się nowy komunikat:
"Awaria systemu AWD - włączony tryb 2wd"
Potem utknęliśmy na drodze - kręciły się tylko przednie koła. Potem zaczęliśmy zsuwać się do tyłu do rowu.
Bardzo rozczarowany.
Dealer przyjrzał się temu po powrocie do Bay Area. Wyczyścił kody i powiedział, że przeszedł wszystkie testy. Tj. brak naprawy. Westchnienie.
Nie chcę już zabierać go w śnieg. Bezużyteczny.
Nadal współpracuję z dealerem w celu znalezienia jakiegoś rozwiązania.
R.
Właśnie zabraliśmy nasz model NX200t AWD z 2015 roku do Tahoe na przerwę i gdy tylko napotkaliśmy trochę śniegu i najmniejszy lód, pojawił się komunikat:
"System AWD przegrzał się - przełączanie na 2WD"
Jechałem dalej w trybie 2WD aż do chaty.
Zaparkowałem samochód w garażu na noc.
Rano wyjechałem z garażu na główną drogę, temperatura wynosiła około -15 °C. Po 10 sekundach pojawił się nowy komunikat:
"Awaria systemu AWD - włączony tryb 2wd"
Potem utknęliśmy na drodze - kręciły się tylko przednie koła. Potem zaczęliśmy zsuwać się do tyłu do rowu.
Bardzo rozczarowany.
Dealer przyjrzał się temu po powrocie do Bay Area. Wyczyścił kody i powiedział, że przeszedł wszystkie testy. Tj. brak naprawy. Westchnienie.
Nie chcę już zabierać go w śnieg. Bezużyteczny.
Nadal współpracuję z dealerem w celu znalezienia jakiegoś rozwiązania.
R.